Sverige-England 0-2: Ett fantastiskt VM är över

Den svenska VM-sagan är över. Efter ha vunnit den svåra gruppen med Tyskland, Sydkorea och Mexiko samt tagit sig förbi Schweiz i en åttondelsfinal är nu resan för det svenska landslaget över. Englad blev en för svår motståndare i kvartsfinalen och resultatet skrevs till 0-2.

Sveriges första mållösa mästerskapsmatch mot England genom alla tider. Detta i billiga fotbollströjor var Sveriges första förlust i tävlingssammanhang med mer än uddamålet i modern tid. Nu är det 3 raka förluster för Sverige mot England för matcher som spelats utanför svensk mark: London (2011), Kiev (2012) och Samara (2018).

Sverige befann sig i pressat läge under de sista minuterna av den första halvleken, då England satte anfallspress. Men det svenska försvaret höll. När domaren blåste av för halvtid stod det fortsatt 1-0 till England. Blågult startade andra halvlek med att sätta press mot det engelska försvaret. Men Englands målvakt, Jordan Pickford i VM 2018 Sverige fotbollströjor.