Barcelona går närmare La Liga titel med vinst på Alaves

Barcelona har en hand fast på La Liga-titeln efter att ha vunnit 2-0 på Alaves. Barcelona dominerade besittning i den första men misslyckades verkligen med att besvära Pachecos mål. Den bästa chansen i den första perioden föll till Suarez i sjätte minuten när Coutinho släppte honom med en smart boll i lådan. Innan sex minuter hade spelats Luis Suárez i billiga fotbollströjor och Philippe Coutinho hade två presentabla chanser, och hela fotbollen spelades på Alavés hälsa av planen.

Barcelona dominerade besittning i den första men misslyckades verkligen med att besvära Pachecos mål. Den bästa chansen i den första perioden föll till Suarez i sjätte minuten när Coutinho i Barcelona tröja släppte honom med en smart boll i lådan. Ivan Rakitic lämnades tillbaka i Barcelona, medan Lionel Messi och Jordi Alba bara kom fram i den sista halvtimmen.

Aleñá och Semedo ersattes sena av Alba och Arthur som Ernesto Valverde hade lyxen att kunna rotera sin lag. Alena och Suarez slog inom sex sekunders halvminuter för att öka Barca före sin halvlek i Champions League. De sista minuterna av halvan var mycket oupphörliga, med det enda anmärkningsvärda tillfälle som kom när Diego Rolán drog upp sig i slutet av öppningen 45 minuter. Lionel Messi kom på plats och ersatte nästan en tredjedel, men hans ansträngning dirigerades till posten av Pacheco.