Manuel Neuer drar sig ur Tysklands trupp på grund av skadebakslag

    Bayern Münchens veteranmålvakt och kapten, Manuel Neuer, har tvingats dra sig ur den tyska landskampstruppen efter en vänster adduktorskada som ådragits under träningen. Det tyska fotbollsförbundet (DFB) bekräftade bakslaget och avslöjade att Neuer drabbades av en avsliten muskelfiber i sin vänstra adduktormuskel under ett träningspass. Följaktligen kommer Neuer att stå utanför Tysklands kommande vänskapsmatcher mot Frankrike och Nederländerna.

    Frånvaron av Neuer, som nyligen hade återvänt till landslaget efter att ha missat alla matcher 2023 på grund av en fraktur i underbenet, utgör ett stort slag för Tyskland. Den 37-årige målvaktens sista framträdanden för Tyskland var under VM 2022 i Qatar. Neuers skadade bakslag gjorde många Bayern München-fans oroliga, vilket ledde till diskussioner bland supportrar som bär klubbens billiga fotbollströjor om lagets målvaktsalternativ. I Neuers frånvaro har Tysklands tränare Julian Nagelsmann utsett Barcelonas Marc-Andre ter Stegen som huvudmålvakt för de kommande matcherna mot Frankrike och Nederländerna.

    Nagelsmanns beslut att förlita sig på ter Stegen återspeglar tränarens förtroende för Barcelonas skottstoppare, trots tidigare rapporter som tyder på att Neuer var favoriserad för målvaktspositionen för EM 2024. Neuers skadehistorik, inklusive en benfraktur som fick under en skidtur i december 2022, understryker de utmaningar han har ställts inför för att upprätthålla konditionen.

    Tidpunkten för Neuers skada är särskilt olycklig för Bayern München, eftersom de förbereder sig för att möta Arsenal i Champions Leagues kvartsfinal i april. Dessutom kommer Neuers frånvaro att påverka Bayerns Bundesliga-kampanj, med avgörande matcher mot Borussia Dortmund och Heidenheim i horisonten. Med Neuer åsidosatt kommer fans som bär Tyskland tröja att behöva anpassa sig till att se Barcelonas Marc-Andre ter Stegen vakta målstolparna i landslagets färger.

    När vi blickar framåt är Neuers återhämtningstid osäker, vilket väcker tvivel om hans tillgänglighet för Bayern Münchens avgörande matcher mot slutet av säsongen. Om Neuer siktar på att återta sin position i den tyska truppen kan hans första chans komma i en vänskapsmatch mot Ukraina den 3 juni, bara några dagar innan Tysklands inledande EM 2024-match mot Skottland.

    Verwante Tags

    billiga fotbollströjor Tyskland tröja

    Reacties

    Note: HTML is not translated!