Sverige vann i VM-premiären

Efter en bra match och en VAR-dömd straff lyckades Sverige besegra Sydkorea med 1-0 På den nybyggda Nizjnij Novgorod-stadion i staden med samma namn spelade Sverige sin första match i VM. Precis som i EM för två år sedan var det redan direkt i premiären dags för den på pappret enklaste matchen.

Under måndagen spelade Sverige sin första VM-match på 12 år, då man tog tre poäng mot Sydkorea. Slutresultatet i billiga fotbollströjor skrevs till 1-0, sedan videotekniken VAR gett de blågula en straff i början av andra halvlek. Andreas Granqvist, 192 centimeter lång, stegade fram och skickade in matchens enda mål.

Sydkorea tog tag i taktpinnen direkt, men utan att komma fram till någon farligare målchans. Sverige etablerade sig in i matchen ju längre matchen led. Sydkoreas målvakt stod för en jätteparad och nekade Berg i VM 2018 Sverige tröjor ett första VM-mål. Första halvlek präglades i stort av svenskt bollinnehav, sydkoreanska kontringar. Forsberg, Sveriges naturlige nyckelspelare och navet i det offensiva spelet, var inte vidare lyckad.