Everton har slagit Arsenal med 1-0

    Det är inte långt efter full tid på Goodison Park. Everton har slagit Premier League-ledarna Arsenal med 1-0 och avslutar därmed en svit på nio matcher utan seger. Ett mål av försvararen James Tarkowski i timmen räckte till en 1-0-seger mot Gunners för Toffees, som fick sin första seger i någon tävling sedan den 22 oktober.

    Lättnad övergår i jubel. Men mörka moln fick lämna plats för en glimt av blå himmel när Everton tog en 1-0-seger, en drömstart för nye managern Sean Dyche. 

    Det är mycket som är fel i Everton. Stora summor har spenderats mycket dåligt och återigen höll sig styrelsen borta för sin egen säkerhets skull, men bara för att det finns en massa saker att rätta till betyder det inte att man inte ska rätta till de saker man kan. När Dyche talade om att få sina Everton-anställda att göra ett blöjtest sa han till BT Sport: "Det är inte brist på kondition. Det är en åtgärd. Ett mått, vi har olika mått". Intensitet, vilja, organisation och en utmärkt matchvinnande set-piece-rutin - det var en seger som hade alla ingredienser som Dyche vill ha från sitt lag.

    Segern hjälpte Everton att öppna ett gap mellan sig och ligans två nedersta lag. Bournemouth är en poäng bakom de 18:e placerade Toffees, medan bottenklubben Southampton är tre poäng bakom Everton med 15 poäng. Dykes lag har dock fortfarande en stor uppgift på sitt bord.

    Williams sade i BBC:s Final Score: "Sean Dyche är den typen av karaktär som har kommit in och gett alla en boost. De tog inte in några spelare i januari men han sa att de har ett omklädningsrum fullt av spelare av god kvalitet."

    Everton må ha sprungit sig själva i luften och kollapsat på gräset i utmattning vid slutsignalen, men Dyche hade pratat med dem och lyssnat på dem. Arsenal besegrades inte genom att skrika och tjafsa utan genom att fråga och förstå.

    Dyche hade uppmanat även de mest missnöjda supportrarna att lägga sina klagomål åt sidan under matchens gång, och han kunde inte ha klagat över vare sig den ovation han fick eller det stöd publiken gav sina spelare. Han har aldrig påstått att han ska återuppfinna fotbollen, utan påminner snarare om Evertons kanske bästa lag och försöker kanalisera några av deras styrkor.

    Dyche har arbetat med den defensiva formen och formen som lag. Försvar från fronten och inte bara de fyra bakre som förväntas försvara.

    Statistik som avslöjades i BBC:s Match of the Day visade att Evertons spelare täckte mer mark mellan sig i segern mot Arsenal än vad de hade gjort i någon annan Premier League-match hittills den här säsongen. 

    Dykes nya klubb befinner sig i en fullödig nedflyttningskamp, och det kommer inte att bli någon lättnad inom den närmaste tiden. Deras nästa test är en resa till lokalrivalerna Liverpool, som har en svår säsong. Precis som de var mot slutet av förra säsongen kommer supportrarna att vara avgörande för Evertons chanser att överleva, särskilt på Goodison Park. Dyche är bara alltför medveten om den roll de måste spela.

    Verwante Tags

    Everton Arsenal

    Reacties

    Note: HTML is not translated!