Hazards avgång gjorde ont

    I en av de sorgligaste berättelserna i världsfotbollen har Eden Hazard haft ett mäktigt fall. 31-åringen kopplas till en känslomässig återkomst till Chelsea efter att ha tillbringat de senaste fem matcherna i rad som oanvänd ersättare i Real Madrid tröja. Ett drag som kritiserades hårt av Real Madrid-legendaren Guti som har ifrågasatt Ancelottis i spelledningen med ett gnäll han framförde på spansk TV efter 4-0-förlusten i söndags.

    Ex-Chelsea-ässen har inte uppfyllt förväntningarna på Real sedan hans sommarövergång 2019. Belgaren gjorde bara sex mål på 65 matcher och av denna anledning vill klubben låta honom lämna i slutet av säsongen. Yttern har brottats med skador, men är fortfarande utfryst trots att han är vältränad och tillgänglig för uttagning. Hazard började faktiskt för Real Madrid på Stamford Bridge förra säsongen och det är säkert att säga att hans prestation i Real Madrid tröja var i bästa fall medelmåttig.

    Hazards avgång gjorde ont, särskilt med tanke på att Chelsea var tvungen att avtjäna ett transferförbud och inte omedelbart kunde ersätta sin talisman, skapare och ledande målskytt. Naturligtvis hänger allt på två saker: att Hazard faktiskt lämnar Madrid och att Chelsea reder ut sina interna problem. The Blues kan inte skriva på några nya spelare eller förnya kontrakt med stjärnor i deras nuvarande trupp medan de är under ägande av Roman Abramovich. Fans i blå fotbollströjor förväntar sig att han kommer tillbaka.

    Real skulle också gå med på att sälja honom på lån, så länge den andra klubben bidrar till att betala en del av hans lön. Hazards kamp i Real Madrid har verkligen fortsatt in i kampanjen 2021/22. I den här takten kan Hazard gå till historien som en av de dyraste flopparna genom tiderna.

    Nyligen megarika Newcastle uppges också vara intresserade av 31-åringen. Med en klubb som definitivt har förmågan att finansiera flytten, skulle Eden Hazard verkligen kunna bära en ny fotbollströjor återuppliva sin karriär.

    Verwante Tags

    fotbollströjor Real Madrid tröja

    Reacties

    Note: HTML is not translated!