Lampards spelare var tuffa och krigiska

Liverpool flyttade tillbaka till inom en poäng från Premier League-ledaren Manchester City och lämnade grannarna Everton smutsiga i de tre nedersta efter segern i Merseyside-derbyt. Laget i liverpool tröja vann med 2-0 över Everton i den 240:e delen av Merseyside-derbyt i sin senaste match. Liverpools totala dominans på bollen blottlades av den 82,3 procentiga andelen bollinnehav som de hade under de 90 minuterna. "Everton gjorde vad de var tvungna att göra, men vi förtjänade de tre poängen", sa Liverpools manager Jurgen Klopp. "Om någon tror att vi flyger igenom de här spelen kan jag be om ursäkt: det kommer inte att hända."

Robertson tog sitt andra mål för säsongen till perfektion ur ett Liverpool-perspektiv med nerver som ökade bland hemmasupporten innan hans genombrott i den 62:a minuten. Robertson gjorde också ett viktigt defensivt bidrag för att minska faran när Everton hotade. Ersättaren Divock Origi lade till en andra med fem minuter kvar att spela. Fans i liverpool tröja var exalterade i detta ögonblick.

Everton kunde inte svara, även om Demarai Gray drev ett mål precis bredvid, och Liverpool avslutade vinsten när ersättaren Divock Origi plågade grannarna ännu en gång när han nickade in Luis Diaz cykelspark med sex minuter kvar.

Efter en timmes frustration bröt Liverpool äntligen igenom och tog ledningen, när den skotska kaptenen headade hem ett Salah-inlägg på bakre stolpen. Robertson säger att tålamod var nyckeln för Liverpool när de besegrade Everton med 2-0 på Anfield för att hålla sina titelhopp vid liv.

Frank Lampard försvarade Evertons prestation efter matchen och sa att hans spelare "spelade bra" i fotbollströjor och höll sig till spelplanen. Lampards spelare var tuffa, krigiska och redo att slåss, vilket bröt spelet med tidsödande och taktiska fouls. Liverpools förbättrade truppdjup har visat sig vara oerhört användbart för Klopp på senare tid och det visade sig vara fallet igen idag.