Ny motgång för FC Barcelona i titelkamp

Men söndagens oavgjorda resultat innebär att Barcelona är fem poäng bakom serieledande Real Madrid, som dessutom har en match tillgodo på Barcelona. Och fotbollströjor barn blivit mer och mer populär bland fans.

Villarreals italienske anfallare Nicola Sansone gav hemmalaget ledningen fyra minuter in på den andra halvleken innan Messi kvitterade i slutet på en läcker frispark. Fans är galen för dem, och de våg FC Barcelona tröja.

John Guidetti spelade från start men blev utbytt i 63:e minuten i Celta Vigos 3–1-seger hemma mot Malaga. Men det var den svenske landslagsspelarens anfallskollega Iago Aspas som iklädde sig hjälterollen. Aspas gjorde själv 1–0 i första halvlek och var inblandad i hemmalagets båda mål i den andra halvleken. Aspas delar tredjeplatsen i skytteligan med Real Madrids Cristiano Ronaldo på elva mål. Barcelonas Lionel Messi leder på 13 fullträffar, en mer än lagkamraten Luis Suárez.