Tottenham Hotspur 0 - 2 Leicester City : Spurs titelhopp lider skadligt nederlag

Tottenhams Premier League-titelförhoppningar drabbades av en andra betydande bucklan i så många matcher som de föll till ett 2-0-nederlag mot Leicester City.

Leicester-spelare med sin fotbollströjor fick en straff tre minuter in i stopptiden för första halvåret när Serge Aurier gick in i Wesley Fofana och förde honom ner. Vardy gick upp för att ta spotsparken och konverterade den i mitten.

Medan Spurs kontrollerade matchen under större delen av halvleken resulterade ett fruktansvärt beslut av Serge Aurier i stopptid för att plöja genom Wesley Fofana inuti straffområdet till en VAR-kontroll. Craig Pawson gick till monitorn och efter en snabb bekräftelse gav han straffet till Leicester. Jamie Vardy med Leicester fotbollströjor gick ner i mitten förbi en dykning Hugo Lloris för att ge Leicester City en 1-0 i halvtid.

Tack till Aurier, dock gjorde hans indiskretion åtminstone en katatonisk tävling till liv igen. Spurs fick plötsligt sätta tempot i ett spel som tidigare hade rivits av rädsla. Båda sidor visste att deras motståndare var som farligast på disken, så det var inte konstigt att attackerande drag var cagey, försvar djupa och rymd till en premie för toppspelare.

Aurier fick ett mjukt straff i första halvleken när han foul Wesley Fofana i lådan, trots att gästspelaren flyttade bort från målet.

Mourinho hade tidigare fångats på kameran under Amazon-dokumentären 'Spurs All or Nothing' som berättade för Aurier att han var rädd för att han skulle ge bort ett "sh * t-straff med VAR".